Publieks- en vakbladen

Vakbladen

De Schrijfcompany is vooral ook bladenmaker. Vier keer per jaar maken we onder meer NATAAL, vakblad voor de geboortezorgprofessional. Eerst gaan we op zoek naar geschikte onderwerpen voor artikelen. We bedenken een invalshoek en een vorm (achtergrond, nieuwsbericht, human interest etc.) voor elk verhaal. Daarna briefen we de journalisten met wie we samenwerken. Die gaan voor ons aan de slag, ieder met hun eigen artikel. Als de deadline nadert hebben we een stuk of tien verhalen binnen. Die kijken we na en daarna gaan ze naar de vormgever, die er een prachtige uitgave van maakt.

Dankzij adverteerders kunnen geboortezorgprofessionals Nataal gratis ontvangen. Dat vraagt van De Schrijfcompany oog voor het commerciële belang. Dat is niet altijd eenvoudig – wij zijn immers opgeleid en gevormd tot bewakers van de onafhankelijke journalistiek – maar geeft telkens weer voldoening als het gelukt is om hierin een goede balans te vinden.  

https://www.nataal.nl/inkijk/editie-44/

Publieksbladen

WIJ, Zwanger!, Geboorte, 1 jaar!, Baby’s eerste jaren, Kindje op komst; de meeste publieksbladen in onze portfolio zijn gericht op (aanstaande) jonge ouders.  Het begon allemaal in 2005 met één verhaal over zwanger zijn in een magazine voor jonge ouders. Daaruit volgden honderden, misschien wel duizenden artikelen over baby- en zwangerschapsgerelateerde onderwerpen voor diverse magazines. We mogen onszelf dus specialist noemen op dit gebied, vinden wij.  

Overigens kunnen we ook over andere onderwerpen en voor andere doelgroepen heel goed schrijven. We switchen moeiteloos van babybranche naar transportsector en van puber naar ondernemer. Al zijn er natuurlijk ook zwangere chauffeurs en ondernemende pubers.

Deel met iedereen!

Scroll naar top