Teksten online

Online content: webteksten die aansluiten bij je doelgroep

Een website kan niet zonder goede content. Content wordt vaak gerelateerd aan online media. Maar ook een papieren krant of tijdschrift bestaat uit content. Content is namelijk niets anders dan de inhoud van een medium. Het is een mix van beeld, geluid en tekst. Dat laatste is precies waar De Schrijfcompany in uitblinkt.

Meer klanten aantrekken met goede content

Misschien heb je weleens gehoord van het woord contentmarketing. In het kort betekent dit dat je content inzet om een specifieke boodschap over te brengen aan een specifieke lezer, jouw doelgroep. Je gebruikt content bijvoorbeeld om je merk sterk neer te zetten, publiciteit te generen of meer klanten aan te trekken. Hóe je dat doet is afhankelijk van die boodschap en doelgroep.

We richten ons nu even op online content, content voor je website, blog of social media-account(s). Een bericht plaatsen zonder dat je er goed over hebt nagedacht wát je dan post en waaróm je dat post – dus zonder contentstrategie – is zonde van je tijd. Het kan zelfs averechts werken en ervoor zorgen dat jouw doelgroep afhaakt. Dat wil je uiteraard voorkomen.  

De eerste en belangrijkste stap is om te bepalen voor wie je schrijft, dus je doelgroep. Als je pubers wilt bereiken, zul je eerder scoren met video dan met ellenlange teksten. Je teksten mogen echter niet té kort zijn, want je wilt ook gevonden door zoekmachines. Het maken van goede online content luistert dus best nauw.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Bij je zoektocht naar de perfecte online content ben je ongetwijfeld de afkorting SEO tegengekomen. SEO staat voor Search Engine Optimization. Zoekmachineoptimalisatie in het Nederlands. Een hele mond vol. SEO is belangrijk voor je vindbaarheid op internet. Je wilt dat jouw website gevonden wordt als jouw lezer op zoek gaat naar het product of de dienst die jij levert.

Een goede webtekst is geschreven volgens bepaalde SEO-normen. Hoewel dit niet zaligmakend is, want om hoog te scoren spelen veel meer dingen een rol, zoals optimalisatie van techniek en linkbuilding. Uitstekende content is maar één onderdeel ervan. Bij De Schrijfcompany streven we naar een evenwicht tussen een prettig leesbare tekst en een SEO-optimalisatie. Tenslotte schrijf je voor een persoon en niet voor Google Search.

De Schrijfcompany verzorgde online content voor o.a.:

* Wij.nl
* VitaliZijn
* High Quality
* 123 Jaloezie

Esther Louwes
Esther Louwes- VitaliZijn
Lees verder
Over de tekst: ik kreeg er echt kippenvel van! Dit is precies wat ik bedoelde! Super verwoord en ik weet zeker dat dit mensen aan gaat spreken.
Scroll naar boven